Kimchi je typický korejský salát, který se nechává fermentovat i několik měsíců. Tuto jeho variaci od Lukáše Neckáře budete moci ochutnat mnohem dřív. Ze zbytků zeleniny, kterou nevyužijete do kimchi a běžně byste ji vyhodili, připravíte kimchi nabe, neboli zeleninový vývar, do kterého pak přidejte kimchi salát.
Ingredience:
- 1-2 ks čínského zelí
- 2 svazky jarní cibulky
- 1 pórek
- 3 kedlubny
- 3 mrkve
- 1-2 palice česneku
- 1 palec zázvoru
- 1 lžíce soli
- 3 lžíce chilli mouky
- 5-15 lžic rybí omáčky (používá se na dosolení)
- čerstvé chilli
Postup:
- Nakrájejte všechnu zeleninu na nudličky, promíchejte.
- Dochuťte dochucovadly.
- Nechte 2-3 dny v pokojové teplotě ponořené ve vlastní šťávě, aby se nastartovala fermentace a poté dejte do chladu.
- Z odkrojků a slupek zeleniny na kimchi připravte zeleninový vývar. Ochuťte rybí omáčkou. Do misky dejte kimchi salát, zalijte vroucím vývarem.