Panna cotta je klasický italský dezert, který se skládá z bílého jogurtu, sýra a želatiny. Díky své jednoduchosti se stal populární po celém světě. Tento recept se odlišuje přidáním lesních plodů, díky čemuž získáte zcela novou chuť. Navíc je velmi snadný a rychlý na přípravu. Tak se nyní podívejme, jak si tento čerstvý a osvěžující dezert s lesními plody připravit.
Potřebné suroviny
Pokud se chystáte připravit tento italský dezert, je třeba si dopředu připravit potřebné suroviny. Nejprve budete potřebovat mléko, smetanu a cukr. Smetana by měla být dobře vychlazená, aby se nesrazila, když se přidá do mléka. K tomu ještě budete potřebovat vanilkový extrakt a želatinu – agar. Želatina by měla být rozpuštěna ve vodě, aby se následně dobře rozpustila ve směsi.
Kromě toho budete potřebovat lesní ovoce. Vyberte si jakékoliv druhy, které máte rádi. Lze je použít čerstvé i mražené. Můžete také přidat oříšky či sušené ovoce. Sečteno a podtrženo, panna cotta s lesními plody je jednoduchý dezert, který si můžete připravit za pár minut. Stačí mít k dispozici potřebné suroviny.
Postup přípravy
První krok přípravy dezertu je vaření želé. Do hrnce nalijte mléko, přidejte cukr a vanilkový extrakt. Přiveďte k varu a přidejte lžíci želatiny – agaru. Stačí pouze krátce vařit, aby se želé úplně rozpustilo. Následně odstraňte z tepla a nechte vychladnout.
Druhý krok přípravy dezertu je příprava ovoce. Lesní plody rozmixujte najemno a přidejte k nim cukr a citronovou šťávu. Takto připravenou směs můžete ihned vmíchat do panna cotty nebo směs na panna cottu nalít do formiček, které vypláchnete studenou vodou a poté je dáte do lednice pořádně vychladit a ztuhnout. Směs z lesního ovoce můžete nalít až na vychlazený dezert.