Možná si někdy kupujete čerstvou zeleninu v domnění, že pro své zdraví děláte maximum. Potom ji ale necháte tři týdny odpočívat v lednici a teprve pak ji zkonzumujete. To ale děláte chybu a raději byste měli uvažovat o koupi mražené zeleniny. Že nevěříte? Tak čtěte dál!
Mraženou zeleninu koupíte levněji
Konzervovaná a mražená zelenina je často považována za méně nutričně hodnotnou ve srovnání se zeleninou čerstvou. Nicméně výzkumy naznačují, že konzervovaná a mražená zelenina si zachovává většinu nutričních látek a může být navíc ve srovnání s čerstvou zeleninou levnější. Konzervovaná a mražená zelenina si může dokonce lépe zachovat některé vitamíny a nutričně hodnotné látky, které se ztrácejí při obyčejném skladování zeleniny v chladu.
Vitamíny se neztrácejí
Výzkum, který se zabýval obsahem vitamínu C v hrášku a brokolici zmražených po dobu dvanácti měsíců prokázal, že obsah vitamínu ve zmražené zelenině byl srovnatelný s obsahem v zelenině čerstvě zakoupené, a dokonce vyšší než v zelenině skladované několik dní v domácích podmínkách.