Tímto jídlem potěšíte všechny smysly vašich strávníků, je totiž krásně barevné, nádherně voní, zahřeje i zasytí. Vepřové maso nejprve uvaříte ve vodě a potom ho dosmažíte v pánvi společně s ostatními surovinami, krásně tak propojíte všechny chutě.
Ingredience:
- 0,5 kg vepřové krkovice nebo plece
- 100 g hub shitake sušených nebo čerstvých (sušené jsou tentokrát lepší)
- paprika mix tří barev
- 1-2 červená cibule
- 1-2 velké mrkve
- 1 svazek jarní cibulky
- 8-16 PL ústřicové omáčky
- sójová omáčka (použijete při vaření hub, masa i na dochucení woku)
- cukr (na vaření hub i na dochucení)
- uvařená rýže jako příloha

Postup:
- Maso nakrájejte na kousky, můžete přidat až 5 PL sójové omáčky na dosolení, vložte ho do vroucí vody a vařte maximálně 30 minut, ne úplně doměkka. Po uvaření zchlaďte, nakrájejte na plátky.
- 100 g sušených hub dejte do vody, do které jste přidali 5 PL sójové omáčky a 2-3 PL cukru a vařte hodinu.
- Nakrájejte zeleninu na nudličky.
- Rozpalte pánev, na ní olej, vhoďte do něj maso a osmažte ho (zprvu nemíchat).
- Přidejte tvrdou zeleninu, houby shitake a dochuťte dochucovadly, 8-16 PL ústřičné omáčky, množství podle požadovaného množství omáčky, dolaďte 1-2 PL cukru a 2-4 PL sójové omáčky. Přidejte měkkou zeleninu, jednu minutu nechte v pánvi.
- Podávejte s rýží, zdobte jarní cibulkou.