Krémová česneková polévka je polévkou, která je vhodná nejenom v letním období, ale i v tom zimním, protože vás dokáže příjemně zahřát. Pokud tedy milujete česnekovou polévku, zkuste si ji připravit více krémovou. Kromě toho, že vás dokáže příjemně zahřát je to pokrm, který vás zároveň i zasytí. Navíc se o česnekové polévce ví, že je to účinný recept proti kocovině.
Krémová česneková polévka
V první řadě vám prozradíme potřebné ingredience k přípravě česnekové polévky. Teprve poté se můžete pustit do přípravy pokrmu. K přípravě krémové česnekové polévky budete potřebovat 2 lžíce másla a 2 lžíce olivového oleje. Dále si připravte také velkou cibuli, 2 paličky česneku a čerstvý tymián. Zapomenout však nesmíte také na 4 středně velké brambory, 500 ml zeleninového vývaru, 200 ml plnotučného mléka, sůl, pepř a máslo. V neposlední řadě je zapotřebí také čerstvá hladkolistá petrželka. Tymián je možné použít také pro ozdobení.
Cibuli oloupeme a nakrájíme najemno. Na másle poté orestujeme doměkka. Dále si připravíme česnek. Ten oloupeme a zbavíme klíčků. Takto necháme prolisovat do misky. K cibuli přidáme připravený česnek a tymián, ovšem bez stonků. Necháme opékat, a to po dobu jedné a půl minuty. Česnek musí začít příjemně vonět. Hlídejte jej však, protože by se neměl připálit. Pokud se tak stane, zhořkne. Připravenou směs je potřeba zalít vývarem. Nyní přidáme oloupané a zároveň nakrájené brambory. Na závěr můžeme dochutit pomocí soli a pepře.
Pokračujeme s přípravou česnekové polévky
Brambory musí změknout. Toho docílíte tím, že je budete na středně silném plameni vařit. Vše z hrnce nyní předáme do mixéru, kde ingredience rozmixujeme do jemnější konzistence. Podle svého uvážení přidáme mléko. V této fázi polévku ochutnáme a podle sebe přidáme sůl nebo pepř, je-li chuť nevýrazná. Můžeme začít podávat s krutóny a tymiánem. Popřípadě s nasekanou petrželkou.