Za pár korun vykouzlit vynikající polévku? Ano i tato možnost tady je, pokud víte, jak na to. Řeč je konkrétně o řepové polévce. Nejenom, že patří k levným pokrmům, ale navíc ji dokáže připravit i úplný začátečník. Recept na tuto polévku vám prozradíme v následujících odstavcích. Kromě receptu se pochopitelně dozvíte potřebné ingredience, protože bez nich by to nešlo.
Jaké suroviny budete k polévce potřebovat?
Jak už samotný název napovídá, polévka je složená převážně z řepy. Bez té se neobejdete, a tak si připravte přibližně 700 g červené řepy. Dále si k řepě připravte také 1 cibuli, 2 lžíce olivového oleje, zakysanou smetanu, 2 lžíce vinného octu, kopr, sůl, pepř, 200 g brambor a 1 l zeleninového vývaru. Po přípravě výše uvedených ingrediencí se můžete pustit do přípravy samotného pokrmu. Jak jsme již uvedli, nejedná se o nijak složitý recept. Obrovskou výhodou je fakt, že jde o velice jednoduchý a zároveň levný recept. Připravíte ho tak raz dva.
Jako první si očistíme brambory, cibuli a červenou řepu. Po očištění si tyto ingredience nakrájíme na menší kostičky. V dalším kroku necháme zatopit pod hrncem, do kterého navíc přidáme i dvě lžičky olivového oleje. Jakmile dojde k tomu, že je olej rozehřáty, můžeme přidat suroviny. Mezi tyto suroviny patří ty, které jsme si připravili. Jinými slovy přidáme cibuli, řepu a brambory. Takto necháme společně restovat po dobu asi 10 minut. Následně necháme zalít vývarem. Poté opět necháme vařit, tentokrát ale na středním plameni po dobu asi 25 minut.
Pokračujeme s přípravou polévky
Ve chvíli, kdy jsou ingredience uvařené doměkka, použijeme tyčový mixér. Pomocí tyčového mixéru vše rozmixujeme. Polévku lze udělat i jemnou. Na to lze použít například jemné sítko. Tato část ale není potřebná. Záležet bude na vás. Na závěr polévku osolíme a opepříme. Nyní už můžeme začít servírovat. Přejeme vám dobrou chuť. Pro zpříjemnění můžete použít také zakysanou smetanu a kopr.