Pokud jste někdy cestovali do Thajska, určitě jste se tam setkali s tímto typickým pouličním jídlem. Jestliže milujete krevety a neměli jste odvahu si je zatím připravit doma, vyzkoušejte tento recept, který pro vás připravil kuchař Láďa Dvořák, expert na asijská jídla. Uvidíte, že si ho zamilujete! (i ten recept 🙂 )
Ingredience
- 500 g vermicelli nudlí
- 1 pórek
- 1/2 červené chilli papričky
- 1 dcl zeleninového vývaru
- 300 g krevet
- 1 stroužek česneku
- 1 mrkev
- 1 jarní cibulka
- 1 svazek koriandru
- rybí omáčka
- střicová omáčka
Postup
1. Nudle vložte na hodinu do studené vody, hezky zvláční.
2. Mrkev, pórek, cibulku, chilli papričku nakrájejte na tenké dlouhé nudličky, česnek na kousky. Svazek koriandru nasekejte, nemusí být úplně najemno. Tři snítky si nechte na závěr na ozdobu.
3. Na mírně rozpáleném oleji pozvolna restujte česnek a pokrájenou chilli papričku. Po chvíli přidejte krevety, mrkev a stále míchejte. Po minutě přihoďte pórek. Ochuťte lžící rybí omáčky a třemi lžícemi ústřicové omáčky. Přilijte deci zeleninového vývaru. Přidejte jarní cibulku a okapané nudle.
4. Obsah pánve pomalu prohazujte, stačí půl minuty. Na závěr posypte smaženou cibulkou a koriandrem.