Vystudovala Právnickou fakultu UK, právům se ale nevěnuje. Učí angličtinu, tanec, vaří a peče. Miluje totiž angličtinu, miluje tanec a miluje jídlo. Problém je, že když milujete jídlo, jíte ho hodně a pak tloustnete. A to Klárka nechce. Proto se už pár let snaží jíst rozumně. Jednoduše používá selský rozum, vnímá, co je pro tělo dobré a co ne. To ale neznamená, že si to „špatné“ taky někdy nedá. Ve své show vám poradí, jak jíst rozumně. Jak jíst barevně. A jak se z toho nezbláznit.
Jaké jídlo tě nikdy neomrzí? Předpokládám, že to bude něco „hodně“ zdravého.
Nikdy mě neomrzí jakékoliv jídlo. Teď mě napadá kačena se zelím od mojí babičky, protože ji mám jen párkrát do roka. Teď si jistě říkáte: Ó, panebože, ona jí kačenu!
Na který ze svých receptů jsi nejvíc pyšná? Když jsi v předchozí otázce zmínila kačenu, čekám znovu něco nečekaného.
Nejvíc pyšná jsem na svůj vánoční čaj, protože to je neuvěřitelná směs všeho možného, od koření po ovoce.
Používáš ve svých receptech nějakou ingredienci, která u nás není úplně běžná?
Myslím, že nabídka se teď tak zlepšila o nejrůznější „alternativní“ suroviny i v běžných obchodech, že ne. Nebo ta věc většinou není nijak stěžejní.
Svěříš se nám s nějakou zábavnou historkou z vaření?
Když jsem ve dvanácti poprvé vařila sama palačinky, nedala jsem do nich jednu ze tří ingrediencí: vejce!!! Asi že když je něčeho tři, tak se vždycky jedno zapomene. Solidní začátek mé „kuchařské kariéry“.
Představ nám svoji show. Na co se v ní můžeme těšit?
Jak jíst rozumně. Jak jíst barevně. A i na něco o různých surovinách. A jak se z toho nezbláznit. Jo, a jak ze sebe dělám magora. Dívejte se! 🙂