Ostatní lidé o těchto nástrojích básní, ale u vás v kuchyni překážejí? S našimi radami je proměníte v nepostradatelné pomocníky.
Ocílka na broušení nožů
Jak na to: Uchopte ocílku do ruky a špičku nechte lehce položenou na poskládané kuchyňské utěrce. Ocílka musí být kolmo k pracovní desce nebo ke stolu. Následně do silnější ruky vezměte nůž a umístěte jej za ocílku a kolmo k ní tak, aby byla zadní část čepele proti ocílce. Zatímco čepel klouže po ocílce, tlačte nůž k sobě. Toto opakujte desetkrát z jedné strany, potom přesuňte čepel na přední stranu ocílky a z druhé strany bruste také desetkrát.
Časté chyby: Nebrousíte nože dost často. Mějte ocílku stále při ruce a použijte ji vždycky, když si všimnete, že nůž po surovinách klouže, místo toho, aby je prořízl. Pokud vaříte často, může se to stávat klidně i jednou týdně.
Kuchyňský teploměr na maso
Jak na to: U drůbeže vložte teploměr do vnitřní oblasti stehen blízko k prsům, ale aby se nedotýkal kosti. U hovězího, vepřového, jehněčího, telecího a šunky se snažte teploměr zapíchnout do toho nejsilnějšího místa mimo kost a tuk.