Časté chyby: Nekalibrujete. Teploměr může být časem nepřesný, takže jej před použitím resetujte tím, že jej ponoříte do sklenice se studenou vodou a ledem a počkáte, než se indikátor přestane hýbat. Když je sonda stále ve vodě, použijte k otočení seřizovací matice na teploměru klíč a vyčkejte, než číselník nenačte 32 stupňů.
Tlakový hrnec
Jak na to: Tento úžasný přístroj vaří jídlo až o 70 % rychleji, než pomocí ostatních tradičních metod vaření. Spousta lidí se ale bojí výbuchu, a proto se od něj drží dál. Nové modely jsou absolutně bezpečné a jednoduché na použití.
Časté chyby: Převaření. Věci se uvnitř hrnce dějí tak rychle, že pokrm převaříte během několika minut. Nezapomeňte na to, že pokrm se v hrnci vaří i poté, co jste ho sundali z plotny.