Kulajda s hříbky patří bezesporu mezi vynikající polévky, které vás jednak dokážou zasytit a jednak i zahřát, a to převážně v tomto zimním období. Pokud ale nepatříte ke kuchařům, kteří často připravují polévky, pak s největší pravděpodobností budete chtít pomoct. V následujících odstavcích vám popíšeme ingredience i se samotným receptem, jak si tuto polévku připravit.
Jak polévku připravit
Polévku si dokážete připravit za necelou hodinu, budete-li mít nachystané veškeré potřebné ingredience. Právě na potřebných ingrediencích se zakládá samotný recept. Vždy je to v první řadě o ingrediencích a následně o správném postupu. Na kulajdu s hříbky budete potřebovat 3 středně velké brambory, 2 vařená vejce, svazek kopru, 1 smetanu 33 %, pepř, sůl, bobkový list, ocet, cukr a sušené hřiby. Jakmile máte ingredience připravené, můžete se přesunout k přípravě pokrmu. Jak jsme již uvedli, připravit si pokrm zvládne i kuchař, jež se na polévky nezaměřuje.
Jako první si připravíme brambory. Ty je potřeba nejprve oloupat a poté i důkladně opláchnout. Po dokončení tohoto procesu je necháme vařit. Během vaření brambor přidáme sušené hřiby, jež máte rovněž připravené k vaření. Dále však nesmíte zapomenout na přidání soli a pepře. To už bude záviset na vaši chuti. V neposlední řadě přidejte také nakrájený kopr a bobkový list. Jakmile jsou brambory měkké, můžete začít s přiléváním smetany. Po přidání smetany přidáme zbylou část nakrájeného kopru. Jak recept na vynikající kulajdu s hříbky dokončit?
Zbývá vám poslední krok
Už se blížíte ke konci. Nyní vám zbývá jediný krok. Po přidání druhé částí nakrájeného kopru necháte provařit. Poté už jen dochutíte cukrem a octem. Opět je potřeba zvážit přidávané množství. Cukr a ocet dodá polévce vynikající chuť. Nesmíte to s těmito ingrediencemi však příliš přehánět.