Tento masovo-zeleninový pokrm ocení ti, kdo mají rádi kešu oříšky, arašídy, vlašské ořechy nebo mandle. V tomto pokrmu je nejdůležitější správně po asijsku nakrájená zelenina. Dejte si záležet, ne nadarmo se říká, že nejdřív jíme očima.
Ingredience:
- 400 g kuřecího masa
- 2 ks zelené, červené a žluté papriky
- 1 PL škrobu
- 1 vejce
- 1-2 PL česneko-zázvorové pasty (nemusí být)
- 2-4 ks čerstvých chilli papriček
- 2 lžíce miso pasty
- 4 PL rýžového vína nebo mirinu
- 50 g pražených oříšků
- 4-8 PL ústřicové omáčky nebo tmavé sójové omáčky
- 4 PL světlé sójové omáčky
- 1 balení bambusových výhonků
- olej
Postup:
- Kuřecí maso nakrájejte na kostičky, smíchejte s vejcem a škrobem, polovinou množství vína (mirinu) a světlé sójové omáčky, zbytek nechte na dochucení. Maso nemusíte marinovat dlouho, stačí 20 minut. Mezitím si vše nakrájejte.
- Na pánvi opečte maso, potom přidejte papriky, bambusové výhonky. Zvlášť v misce smíchejte dochucovadla – česneko-zázvorovou pastu, čerstvé chilli papričky, miso pastu, rýžové víno (mirin), ústřicovou omáčku, zbytek světlé sójové omáčky, promíchejte.
- Nakonec vmíchejte oříšky a jarní cibulku.
- Podávejte s rýží.