Kuřecí křídla v medu podle Lukášova receptu – ty si vždycky dáváme za odměnu. Toto jídlo není náročné na přípravu, stačí smíchat ingredience na marinádu a křídla už se budou připravovat sama.
Ingredience:
- 450 g kuřecích křidélek
- 2 lžíce světlé sójové omáčky
- 2 lžíce omáčky hoisin
- 2 lžíce tekutého medu
- 1 PL česneko-zázvorové pasty
- 1 lžička sezamu
- 1-2 čerstvé chilli papričky
- nastrouhaná kůra z dobře omyté limety
Ingredience na salátek:
- 3 barvy jablek
- svazek jarní cibulky
- hrst koriandru
- 6 PL sweet chilli omáčky
- 3 PL rybí omáčky
- šťáva z jedné limetky
Postup:
- Smíchejte sójovou omáčku, omáčku hoisin, tekutý med, sezam, česneko-zázvorovou pastu, chilli, kůru z limety a ve vzniklé omáčce namarinujte maso. Nechte odležet.
- V pánvi rozpalte olej, na něm smažte křidélka dozlatova cca 10 minut nebo dejte do trouby a pečte 30-40 minut na 200 °C.
- Mezitím si připravte salátek. Nakrájejte jablka na tenké proužky, jarní cibulku na šikmá kolečka, koriandr. Salát smíchejte a přelijte ho sweet chilli omáčkou a šťávou z jedné limetky. Jako obměnu můžete do salátu přidat mrkev. Salát si díky limetce zachová svoji barvu.