Milujete hrášek, ale zároveň jste i milovníkem masa? Proč tyto dvě ingredience nezkombinovat? Připravte si u vás doma kuřecí maso s hráškem. Tento recept je originálním pokrmem, který vám bezesporu zachutná. Dopřát si jej můžete i k večeři. Nemusí se nutně jednat o obědový pokrm. Příprava tohoto receptu není nijak náročná, a tak ji zvládne i úplný začátečník.
Vynikající recept na kuřecí maso s hráškem
Společně se podíváme na ingredience. Těch je zapotřebí k přípravě tohoto receptu jen pár. Jaké ingredience si máte připravit? Na přípravu pokrmu budete potřebovat 500 g kuřecích prsních řízků, 300 g mraženého hrášku, 1 lžičku kari, lžičku mleté papriky, sůl, pepř, lžíci másla, 200 ml drůbežího vývaru, 2 lžíce oleje a střední cibuli. Po přípravě ingrediencí se můžeme pustit do přípravy pokrmu. Svým způsobem již máte polovinu přípravy za sebou. Ingredience jsou totiž u pokrmu nezbytným a důležitým základem.
Jak jsme již uvedli, po přípravě surovin už vám nic nebrání v tom, pustit se do receptu. Jako první si nakrájíme maso, a to na menší kousky. Po dokončení tohoto procesu necháme kuřecí maso zprudka opéct. K opečení je potřeba použít olej, jež bude rozehřáty. Nyní se lze přesunout k další částí přípravy. Tou je přidávání ostatních surovin. Přidáme tedy nakrájenou cibuli, kterou necháme chvíli restovat. Poté osolíme a opepříme. Přidáme také papriku a kari, společně s hráškem. Necháme zalít vývarem a necháme podusit do měkka.
Dokončení už není nic složitého
Dokončit recept již zvládnete za pár desítek vteřin. Co je potřeba na závěr udělat? Po zhotovení všeho, co jsme uvedli v předchozím odstavci je nutné zjemnit šťávu. To provedete tím, že přidáte čerstvé máslo. Dbejte na to, aby máslo bylo skutečně čerstvé. Jedině tak bude zjemňování úspěšné. Můžete začít servírovat. Přejeme vám dobrou chuť.