Kuřecí maso se žampiony je považováno za originální pokrm a recept. Pokud nemáte chuť čistě jen na kuřecí maso s přílohou, pak je nejvyšší čas si tento pokrm dochutit, a to pomocí žampionu. Ty dodají pokrmu tu správnou chuť a vůni, kterou ocení každý milovník žampionu. Jak si takový recept můžete připravit bez toho, aniž byste navštívili restauraci? Následujte nás a sami se přesvědčte o tom, že nepotřebujete prakticky žádné předchozí zkušenosti.
Připravte si pokrm snů
Na přípravu tohoto pokrmu nepotřebujete téměř žádné ingredience. Vystačíte si tak s pár hlavními ingrediencemi, jež stojí v obchodech několik desítek korun. Pokrm si tak připravíte nejenom snadno, ale také levně. Na přípravu pokrmu budete potřebovat 2 kuřecí prsa, 50 g žampionů, drůbeží bujón, sůl, pepř, máslo, škrob a vodu. Tyto ingredience vám hravě vystačí k přípravě kuřecího masa se žampiony. Nyní se můžete pustit do přípravy samotného pokrmu. Recept si dokážete připravit během pár desítek minut. Jak na to vám poradíme v následujícím odstavci.
Jako první si naklepeme kuřecí maso. Poté jej mírně osolíme a opepříme. Připravte si pánvičku a na ní nalijte trochu oleje. Jakmile bude olej rozehřáty, položte na pánvičku maso a nechte zprudka opéct. Jakmile kuřecí maso opečete, položte ho stranou na libovolný talířek. V této fázi očistíme žampiony a poté nakrájíme. Připravené žampiony podusíme na másle. Pro tento proces si ovšem vezměte jinou pánvičku. Žampiony po dokončení položíme do výpeku, ve kterém leželo kuřecí maso. Přilijeme trochu vody a přidáme bujón.
Blížíme se k závěru
Směs je potřeba nyní povařit, protože bujón se musí rozpustit. Následně směs ochutnáme a dle svého uvážení přidáme vodu, jestliže je omáčka příliš slaná. Omáčku na závěr zahustíme škrobem a zamícháme. V konečném důsledku ještě přidáme maso a necháme chvíli povařit. Ideální přílohou pro tento pokrm je rýže nebo brambory.