Připravte si netradiční kuře s rajčaty a bylinkami na indický způsob. Pomalu pečené kuře s těstovinami, to je to pravé na lehký letní oběd.
Ingredience
- 4 kuřecí horní stehna (s kostí)
- 150 g bucatini (nebo špaget)
- 2 velká rajčata
- 1 palička česneku
- 1 lžička mletého nového koření
- 1 lžička kurkumy
- 1 lžička pálivé mleté papriky
- 2 lžíce krájených lístků petržele
- 1 citron
- olivový olej
- sůl
- pepř
Postup
1. Kuřecí stehna dejte do misky, posypte mletým novým kořením, kurkumou, pálivou paprikou, zalijte lžící oleje, lžící citronové šťávy, osolte, opepřete, promíchejte a nechte 10 minut marinovat.
2. Omyjte rajčata a nakrájejte je na vetší kousky. Oloupejte česnek. Kuřecí maso orestujte nejprve kůží dolů, pak ze všech stran cca 10 minut na střední teplotu. Pak přidejte rajčata, oloupaný česnek (celé stroužky), štávu z ½ citronu, maličko podlijte vodou, osolte, opepřete, zamíchejte, dejte na co nejslabší plamen, přiklopte a povařte 40 minut.
3. Dejte vařit osolenou vodu na těstoviny se lžící oleje. Vložte je do vařící vody a vařte „al dente“ cca 8 minut.
4. Povařené kuře s rajčaty odklopte a vyndejte všechno kuřecí maso na talířek. Všechnu omáčku (rajčata s česnekem a kořením) přimíchejte ke zcezeným těstovinám. Maso vraťte zpět do prázdného hrnce a přidejte k němu těstoviny s omáčkou, přilijte dvě lžíce olivového oleje a dvě lžíce vody, přiklopte a nechte ještě 10 minut na mírném plameni. Pak servírujte na talíř, posypejte pokrájenými lístky petrželky, pokapajete citronovou šťávou a můžete podávat.