Když si připravujete burger, také hned v obchodě sáhnete po hovězím masu? Zkuste ho jednou vyměnit za kuřecí a uvidíte, že i to má hodně co do sebe. Navíc je burger obalený v kukuřičné strouhance, je tedy i na pohled velmi efektní.
Ingredience:
Masová směs:
- 500 g mletého kuřecího masa
- 4 PL rybí omáčky
- 1 balení měkkého tofu (250 g)
- 1 vejce
- svazek jarní cibulky
- 1-2 ks čerstvé chilli papričky nebo chilli mouky
- kukuřičná strouhanka na zahuštění a zároveň na obalení
K podávání:
- majonéza
- sriracha
- mix salátů
Ingredience na housky:
- 1 kg hladké mouky
- 2 sáčky instantního droždí (řiďte se informacemi na obalu na kilo mouky)
- špetka cukru
- špetka soli
- 5 lžic olivového oleje
- až 500 ml vlažné vody (nebo 3 vejce a zbytek vody pro neveganskou verzi)
- 2 žloutky na potření housek (nebo voda – veganská verze)
Postup:
- Z masové směsi vytvarujte burgery, obalte je v kukuřičné strouhance, opečte na pánvi cca 5 minut z každé strany.
- Smíchejte těsto na housky, nechte 30 – 45 minut kynout. Vytvarujte houstičky, ideální váha 90 – 100 g syrového těsta, nechte ještě vykynout na plechu cca 15 minut. Veganské housky potom potřete vodou, jinak potřete žloutky a pečte v troubě rozehřáté na 180 °C 15 – 18 minut.
- Housky nechte vychladnout, rozkrojte, potřete je majonézou smíchanou se srirachou, přidejte salát, burger a vrchní část housky znovu potřete majonézou a přiklopte.