Na gastrojízdu Apeninským poloostrovem se můžete vypravit s květnovým vydáním časopisu F.O.O.D. Frankie čili Francesco Gallucci vás jako rodilý Kalábrijec naučí péct své jihoitalské pizzy, kuchaři WINE FOOD the italians, který je již roky Malou Itálií na pražském Smíchově, představí lákavé recepty s rybami a dary moře.
Pak vás čeká Lea Siekel s Itálií po česku i s jídly autentickými, odpovídajícími italské kuchyni. Šéfkuchař Martin Kortus, který vede školu vaření Laboratorio Riccarda Lucqueho, má připraveny vyhledávané italské sladkosti a bude zkušeným průvodcem při přípravě čerstvých těstovin. Od něj se dozvíte o „pastě“ i věci, které jste nejspíš netušili.
Létající barista Lukáš Benjamin Bros vás provede přípravou espressa a jeho mléčných variant. Redakce navíc nachystala spoustu praktických informací o italských olivových olejích, polentě, risottu i speciálních surovinách, které se vyplatí přivézt z cest. Nechybí ani propojení českého chřestu s italskými jídly a výlet. V květnu letíme na slunečný ostrov Capri. Věřte, i přes pověst luxusu, je přístupnější, než se zdá.