Květnové vydání časopisu F.O.O.D. je věnované maminkám, chřestu a jídlům, která potěší duši a zvednou náladu.
O recepty svých maminek se s námi podělili vítězové soutěže MasterChef Roman Staša a Kristína Nemčková nebo šéfkuchař Marek Fichtner, těšte se na geniální bůček, opilý čokoládový či nebo krupičkové knedlíčky s višňovou omáčkou.
V redakci jsme si udělali líný víkend a připravili si naše nejoblíbenější jídla pro lepší náladu: snídaňovou pizzu, luxusní krupicovou kaši nebo žemlovku s vanilkovou omáčkou.
Chřestová sezóna začíná právě teď. Máme pro vás recept na tu nejlepší chřestovou polévku, chřestový quiche, risotto s chřestem a další úpravy téhle tradiční jarní suroviny.
Naučíme vás připravit oblíbený australský dezert Lamington, pracovat s jedlými květy, připravit skvělé jehněčí nebo správně třídit odpad.
V rámci našeho Projektu Beze zbytku jsme si povídali s nadšeným kuchařem Martinem Škodou, který se podělil o tipy a triky na šetrné vaření a zpracování zbytků.
Vezmeme vás na výlet na Šumpersko, s Lukášem Hejlíkem vyrazíme do těch nejlepších řeznictví a samozřejmě nechybí oblíbené stálé rubriky: Od pondělí do pátku s recepty na rychlé večeře nebo poradna Karolíny Fourové, tentokrát o bylinkách a salátech.