Avokádová omáčka se hodí pro mnoho pokrmů. Polít s ní lze například těstoviny, které uvaříte na italský způsob. Pokud nevíte, jak si takovou avokádovou omáčku máte připravit, nezoufejte. Poradíme vám, jaké ingredience budete vyžadovat a jak postupovat v přípravě této skvělé omáčky. Následně už bude záviset na vás, zda si budete tuto omáčku doma připravovat i nadále.
Avokádová omáčka na polití mnoha pokrmů
Jak jsme již uvedli, avokádová omáčka je dobrá pro mnoho pokrmů. V první řadě bude záviset na tom, jaké si připravíte ingredience. Právě s ingrediencemi vám pomůžeme, aby avokádová omáčka byla chutná. Pokud nevíte, jaké suroviny budete potřebovat, vezměte si papír a tužku. K přípravě této omáčky je zapotřebí 1 ks avokáda, jarní cibulku, medvědí česnek, 35 ml vinného octu, 275 ml vody, 2 lžíce olivového oleje, citronovou šťávu, pepř a bylinky. Ty budou záležet na vašem výběru. Mezi časté bylinky patří například koriandr, máta nebo bazalka.
Teď se můžete pustit do přípravy pokrmu. Do menšího kastrolu nalijte trochu vinného octu. Vinný ocet následně nechejte odvařit. Během této doby si lze připravit avokádo. To rozpulte a zbavte ho pecky. Avokáda dále nakrájejte na větší kusy. Jarní cibulku a medvědí česnek překrájejte. Poté vložte avokádo, cibulku a medvědí česnek do malého kastrůlku, který máte připravený. Trochu osolte a přidejte vodu. Takto nechejte přibližně po dobu 2 minut provařit. Po zhotovení přendáme ingredience do mixéru. K ingrediencím přidáme bylinky a vše rozmixujeme.
Jak dokončit avokádovou omáčku?
V této fázi omáčku ochutnáme a přidáme citronovou šťávu. Je možné omáčku ještě osolit. To bude záviset na chuti. Takto můžeme začít servírovat k pokrmu, který jste si připravili. Avokádová omáčka je možná ještě dokončit pomocí olivového oleje nebo pepře. Tyto ingredience rovněž budou záviset na vaši chuti.