Čočková polévka je považována za jednu z nejoblíbenějších polévek. Jinými slovy se dá tento pokrm označit za jakousi klasiku, která by na vašem stole neměla rozhodně chybět. Popíšeme si, jaké ingredience budete potřebovat na poctivou čočkovou polévku a jak ji následně připravit i u sebe doma. Podle receptu pochopíte, že se nejedná o nijak složitý recept.
Připravte si poctivou čočkovou polévku
Jako první vám popíšeme ingredience, které budete potřebovat. Ingredience vám vystačí přibližně na 4 porce. Připravte si tedy 1 ks cibule, 1 l vody nebo vývaru, 350 g zelené čočky, 2 ks brambor, 1 ks mrkve, máslo, 3 lžíce hladké mouky, 2 stroužky česneku, bobkový list, nové koření, mletý pepř, sůl a majoránku. Jakmile budete mít ingredience připravené, můžete se pustit do samotné přípravy poctivé čočkové polévky. Začít s přípravou čočkové polévky je dobré už před spánkem. Čočka by totiž měla zůstat celou noc namočená ve vodě.
Následující den si vezměte hrnec a v něm zpěňte cibuli. To provedete pomocí másla. Poté zapřašte moukou. Jakmile proces ukončíte, je potřeba ingredience promíchat. Po promíchání přidáme ještě mrkev a brambory. Takto zalijeme připravenou vodou. Dále přidáme již připravenou čočku a koření podle své chuti. Nyní nechte vařit. V momentě, kdy jsou hlavní ingredience uvařené, přidáme česnek. Za hlavní ingredience se považují brambory, mrkev a čočka. Následně lze dochutit majoránkou. To už bude záviset na vás.
Začněte servírovat
Polévka je hotová a vy můžete začít servírovat. Pokud se důkladněji podíváte na přípravu čočkové polévky, zjistíte, že recept není nijak náročný, a to i pro začátečníky. Připravit tak čočkovou polévku zvládne naprosto každý. Připravte si doma čočkovou polévku a uvidíte, že si ji budete chtít připravovat častěji. Polévku je možné dochutit podle své chuti i na talíři. To už rovněž bude záviset čistě jen na vás.