Velmi zjednodušená verze klasického amerického cheesecake. Dort je nadýchaný a jemný. Nejlépe chutná a vypadá ozdobený čerstvým ovocem, ale v zimě bude na něm efektní i ovoce mražené.
Ingredience
- 6 vajec
- 240 g bílé čokolády
- 240 g lučiny
Postup
1. Oddělte bílky od žloutků. Bílky dejte do lednice.
2. Předehřejte troubu na 160 °C.
3. Ve vodní lázni rozehřejte bílou čokoládu.
4. Poté, co čokoláda vychladne, smíchejte ji s lučinou, pak přidejte žloutky a promíchejte.
5. Bílky vlijte do větší mísy a promíchejte je. Postupně do nich vmíchávejte čokoládovou směs.
6. Vymažte pečicí mísu máslem, nalijte do ní těsto a pečte při 170 °C 15 minut.