Jídel je mnoho, ale i přes to bývá čas od času složité vymyslet něco k obědu. Je to pochopitelné, občas je větší výběr nebo množství spíše na obtíž. Pokud vás v tuto chvíli nenapadá žádný oběd, zkusíme vám v tomto článku nasměrovat na skvělý a zároveň chutný tip. O jakém jídle je řeč? Řeč je o kuřeti na paprice, jež si dokážete během několika desítek minut připravit i svépomocí.
Kuře na paprice je skvělým pokrmem
Jaké ingredience budete potřebovat k příprave tohoto chutného pokrmu? Nemusíte se ničeho obávat. Hravě si vystačíte s pár základními ingrediencemi. K přípravě kuřete na paprice budete potřebovat 500 g kuřecího masa, červenou papriku, hladkou mouku, cibuli, 200 ml sladké smetany, pepř, sůl a olej. Množství ingrediencí vám vystačí přibližně na 2 porce. Jak nyní postupovat a připravit tak chutné kuře na paprice? V první řadě si rozpálíme olej. Následně nakrájíme cibuli najemno. Poté si vezměte maso, které nakrájíte na větší kousky a důkladně opláchnete.
Ve třetí fázi je důležité nechat cibulku zpěnit. Jakmile se tak stane, přidáme k ní připravené a nakrájené maso. V této fázi je nutné nechat maso krátce zarestovat. Po uplynutí určitého doby přidáme červenou papriku a podlijeme vodou. Je to z toho důvodu, aby paprika nezhořkla. Podle svých chutí následně osolíme a opepříme. Tím získá maso tu správnou chuť. Nyní necháme maso pod pokličkou dusit, a to doměkka. Maso se svým způsobem musí rozpadat. Ve chvíli, kdy se maso začne rozpadat jej vyndáme z omáčky. Po vyjmutí dokončíme omáčku pomocí poloviny smetany a vody.
Jak dokončit kuře na paprice?
Vezměte si druhou polovinu smetany a v ní rozšlehejte hladkou mouku. Po rozšlehání hladké mouky přidáme směs do vroucí omáčky. Poté je potřeba přidanou směs v omáčce rozšlehat. V žádném případě se nesmí začít tvořit hrudky. Důkladně tedy směs míchejte. Nechte chvíli povařit a následně přidejte do omáčky zpátky maso. Kuře na paprice je nyní hotové. Můžete začít servírovat.