Lednové číslo časopisu F.O.O.D. vítá Nový rok. Silvestrovských příprav se ujali šéfkuchař Jakub Čadina a zpěvačka a foodie Martina Pártlová. Jakub se podělil o recepty na své rybí koláčky, profiterolky se sýrem a rozmarýnem i famózní tatarák na bramborovém chipsu. Těšit se můžete na Martininy vyhlášené jarní chlebíčky. Mimochodem chlebíčky jsou velké téma, jak nazdobit ty nejlepší poradí profesionálové z Libeřských lahůdek, české firmy, která slaví 30. narozeniny.
O sladké recepty se postaral Jakub a hlavně bývalá šéfredaktorka časopisu a respektovaná foodblogerka Jana Vašáková. Její pohoštění ve sladkém duchu je nádherně jednoduché, využijete při něm leccos, co zbylo po vánočním pečení. Na své si přijdou i milovníci italské kuchyně, péct mohou podle regionálních svátečních receptů.
Vyzpovídali jsme vítěze a finalisty soutěže MasterChef Česko. Jak se jim daří, kdo vydržel v oboru a koho život zavál jinam, jak zpětně vnímají to, co prožili pod televizními kamerami. Kristína Nemčková, Lea Siekel (dříve Skálová), Pavlína Lubojatzky, Lucie Micková, Roman Kotlář a Roman Staša, Jiří Halamka, všichni se ochotně podělili o své zkušenosti.
Gurmánské cesty povedou do Británie, konkrétně do Londýna. Ochutnat jeho atmosféru a kosmopolitní jídlo je vždycky velký zážitek. Na výpravu za hranice se můžete vydat i díky cestovatelské kuchařce. Markéta a František Neplechovi patří mezi naši foodblogerskou špičku. Lednové vydání přináší i řadu hodně praktických informací, například jak nejlépe využít zahřívací koření a připravit zimní fermentovanou zeleninu.