K létu patří všechny odstíny ovocných příchutí! Pro vás, kdo milují citrony, máme skvělý recept na citronové makronky. Nejlépe se hodí k odpolední kávě nebo domácí citronádě. Recept na ni najdete TADY.
Ingredience na makronky:
- 450 g mandlové mouky
- 350 g cukru moučkového
- 350 g cukru krupice
- 165 g bílků
- 105 g vody
- přírodní potravinářské barvivo žluté
Ingredience na krém:
- 4 žloutky
- 40 g cukru
- 50 g másla
- 90 ml citronové šťávy
Postup:
- Smíchejte moučkový cukr s mandlovou moukou, jedním bílkem, barvu a kapku oleje. Cukr s vodou svařte na 118 °C. Zbytek bílků šlehejte a postupně vlívejte svařený cukr. Smíchejte ručně s cukrem a mandlovou moukou.
- Těsto dejte do cukrářského sáčku a nastříkejte na plech s pečicím papírem pravidelná kolečka. Nechte hodinu odpočinout. Potom pečte čtvrt hodiny na 160 °C.
- Připravte krém: smíchejte všechny suroviny, dejte je do ohnivzdorné nádoby a míchejte do té doby, než směs zhoustne. Pak hned sejměte z plotny a nechte vychladnout.
- Makronky pomažte citronovou náplní a dejte vychladit.