Máme pro vás recept na rybí polévku, kterou si můžete připravit ještě do konce listopadového měsíce. Jde o velmi jednoduchý recept. Příprava toho pokrmu je tedy velice rychlá a zároveň jednoduchá. Zvládne ji tak i naprostý začátečník. Jak začít? V první řadě vám prozradíme potřebné suroviny. Následně bude příprava pokrmu o to snazší, budete-li mít ty správné ingredience.
Jaké ingredience si připravit na rybí polévku?
Nevíte, jaké ingredience si máte připravit na rybí polévku? K přípravě rybí polévky budete potřebovat 1 bobkový list, mrkev, petržel, kousek celeru, 2 lžíce másla, hladkolistou petržel, sůl a namletý pepř. Nezapomeňte také na hlavní ingrediencí, kterou je kapr. Z něho se používá při vaření rybí polévky především mlíčí, jikry a hlava. Jde o nejlepší částí kapra, co se týče tohoto pokrmu. Je dobré si nechat připravit také krutony, které si můžete poté nasypat do polévky. Ingredience máte nyní připravené a můžete se pustit do přípravy pokrmu.
Rybu a její vnitřnosti vezměte a poté vložte do hrnce. Hrnec nechejte zalít přibližně 1 litrem vody. Pokud by to nestačilo, klidně můžete dalších 250 až 350 ml vody přidat. Následně vodu lehce osolíme a přidáme bobkový list. Takto necháme přivést k bodu varu, a to přibližně na dobu 15 minut. Rybí maso musí zbělat. Tak poznáte, že příprava je prováděná správně. Necháme vychladnout. Během vaření ryby připravíme zeleninu, kterou očistíme a nakrájíme. Dále si vezměte jiný hrnec a v něm osmažte výše uvedenou zeleninu.
Jak pokračovat s přípravou pokrmu?
Máslo se nesmí připálit. V momentě, kdy je zelenina osmažená, zalijeme ji vývarem z ryby. Opět necháme povařit. Tentokrát ovšem na pouhých 10 minut. Je potřeba zmínit, že by vaření mělo probíhat na mírném stupni. Obereme maso z kosti a nakrájíme vnitřnosti. Na úplný závěr je přidáme do polévky. Tu už poté nevaříme. Můžeme podávat s krutony nebo pečivem.