Pro mnoho z vás bude jistě tento dezert novinkou! Moldavský nadýchaný recept nadchne každého díky spoustě malých ok v jeho struktuře!
Ingredience:
- 10 vajec
- 2 hrnky hladké pšeničné mouky
- 50 g cukru
- 200 ml slunečnicového oleje
- 250 ml jogurtu
- 500 ml mléka
- 25 ml vodky
- 1 lžíce sody
- 30 g másla
- 2 lžíce strouhanky
Postup přípravy:
- Do velké mísy prosejte mouku, a jedlou sodu a cukr. Přilijte rostlinný olej a dobře promíchejte.
- Nakonec přidejte jogurt, mléko a vymíchejte dohladka.
- Zvlášť rozšlehejte vejce. Přidejte ho do těsta, promíchejte a nakonec nalijte vodu. Vznikne pěnivé těsto.
- Pečicí mísu vymažte máslem a vysypte moukou. Do ní vlijte těsto a přikryjte ho alobalem tak, aby se nedotýkal těsta. Pečte při 180 stupních, dokud nebude špejle po vytažení suchá.