Vaření vás příliš nebaví, a tak raději chodíte do restaurací? Věřte nám, že příprava pikantních karbanátků vás bavit bude. Nejedná se o nijak náročný recept, takže jej hravě zvládnou připravit i úplní začátečníci. Celková příprava tohoto pokrmu vám nezabere déle než 60 minut. Jedná se tak o dobu, kterou byste strávili na cestách do restaurace. Udělejte si domácí stravu v podobě pikantních karbanátků.
Ingredience a příprava chutného pokrmu
Co budete potřebovat na přípravu pikantních karbanátků? V první řadě se neobejdete bez cibule, tymiánu, hořčice a křenu. Dále si připravte také 2 ks feferonek, 2 ks rohlíků, strouhanku, 450 g mletého hovězího masa a 450 g mletého vepřového masa. Pikantní karbanátky je možné následně dochutit například černým pepřem nebo soli. To už záleží na chuti strávníků. Na závěr si připravte také mléko. Jak postupovat s přípravou pokrmu? Nyní si nakrájíme rohlíky na menší kousky a poté zalijeme mlékem. Po zalití rohlíky vymačkáme a přidáme k mletému masu.
Dále si vezmeme cibuli, kterou nakrájíme nadrobno. To stejné uděláme u feferonek. Po dokončení procesu vezměte křen, který očistíte a nastrouháte na jemno. K masu přidáme výše uvedené suroviny. Od cibule, přes feferonky až po křen. Kromě připravených surovin přidáme ještě sůl, pepř, hořčici a vejce. Takto ingredience důkladně promícháme a necháme odležet přibližně na jednu hodinu, a to na chladnějším místě. Ze směsi tvarujeme pomocí mokrých rukou karbanátky. Ty obalujeme ve strouhance. Karbanátky je potřeba opékat do zlatější barvy. Po vyndání je pokládáme na ubrousek.
Dokončující práce pikantních karbanátků
K pikantním karbanátkům se hodí například bramborová kaše nebo chleba. To už bude záviset na tom, jakou roli pro vás hraje čas a zda se vám chce připravovat bramborová kaše. Pikantní karbanátky nemusíte podávat pouze na oběd. Pokrm se hodí také na večeři nebo svačinu.