Když si z lesa domů přinesete medvědí česnek, mějte už dopředu vymyšleno, jak ho zpracujete. On totiž rád rychle uvadá. Jednou z možností je si z něj připravit pesto. Můžete ho potom skladovat v lednici, kde vydrží kolem tří měsíců (pokud ho tedy nesníte dřív, jak se to vždy daří nám). Udělejte si zásobu do lednice a vždy, když budete potřebovat rychlou večeři, stačí jen sáhnout do lednice a smíchat s uvařenými těstovinami.
Ingredience
- hrst opraných lístků medvědího česneku
- 100 g piniových oříšků
- 50 g mandlí
- 1/2 citronu
- olivový olej
- sůl
- pepř
Postup
1. Do mixéru nasypte lístky medvědího česneku. Přisypte piniové oříšky, mandle, zalijte dvěma lžícemi olivového oleje a rozmixujte do hladka.
2. Ochuťte solí, pepřem a citronovou šťávou.
3. Dejte do uzavíratelné skleničky. Lžičkou pesto upěchujte a navrch zalijte olivovým olejem, cca půl centimetru nad povrch pesta.
4. Uzavřete a skladujte v lednici.
5. Smíchejte s uvařenými těstovinami.