Polévky jsou pokrmem, který se podává před hlavním chodem. Občas si jej lidé dopřejí i na večeři. Jinými slovy receptů na vynikající polévku není nikdy dost. Pokud vás už nenapadá, jakou polévku si doma připravit, můžete vyzkoušet níže uvedený recept na mrkvovou polévku. Nevěříte vlastním očím? Nic se neděje. Mrkvová polévka patří mezi méně známé. Neznamená to ovšem, že je špatná, ba naopak!
Ingredience a recept na mrkvovou polévku
Na mrkvovou polévku budete potřebovat 1 lžíci másla, 1 – 2 ks mrkve, sůl, litr vody, 1 ks vejce, 2 lžíce hladké mouky, kmín a majoránku. Většinu ingrediencí má člověk doma. Pro chybějící ingredience si můžete zajít do nejbližšího obchodu. Po zakoupení zbývajících ingrediencí se pustíme do přípravy kvalitní a chutné mrkvové polévky. V první řadě si musíte rozpustit máslo. Jakmile se máslo rozpustí, připravte si mrkve. Ty je potřeba na hrubém strouhadle nastrouhat. Po nastouhání je dáme na rozpuštěné máslo a přidáme trochu soli. Záleží na chutí vás a vaší rodiny.
Kromě soli přidáme také kmín. Poté je zapotřebí ingredience míchat, a to až do fáze, kdy mrkve začnou pouštět svou barvu. V dalším kroku zapřašíme moukou. Nemáte-li doma mouku, ale kupujete dětskou krupičku, pak můžete použít i tu. Zalijeme litrem vody a opět mícháme. Takto vaříme do stavu, kdy ingredience změknou. Blížíme se do finále. Mrkvová polévka se nám vaří a vám zbývá posledních pár kroků, které je potřeba udělat, aby vámi uvařená polévka chutnala přesně podle našeho receptu.
Co udělat na závěr?
Jakmile vše změkne, přidáme rozšlehané vejce a dochutíme podle svých chutí. Přidat lze jak bylinky, tak koření, které se hodí do polévek. Polévku si dochutit konec konců můžete i na talíři. Ne každý dává přednost koření nebo bylinkám. Uvidíte, že vám mrkvová polévka bude chutnat. Ingredience vás přitom budou stát jen pár korun. Připravte si tuto polévku i vy doma, ať už na oběd nebo na večeři.