Máme pro vás náš osvědčený recept na klasické bulky na burger. Proč byste si je kupovali, když si je můžete připravit sami doma? Jsou rozhodně zdravější, než ty kupované a hlavně s láskou připravované. A to se na chuti pozná.
Ingredience
- 420 g hladké mouky
- 1 vejce
- 1,5 lžíce cukru
- 1 lžička soli
- 200 ml plnotučného mléka
- 12 g droždí
- 30 g másla
- lněná nebo sezamová semínka
Postup
1. Nejprve si připravte kvásek. Tři lžíce mírně zahřátého mléka smíchejte s droždím, cukrem a trochou mouky. Zakryjte utěrkou a dejte na teplé místo na cca 10 minut.
2. Do hladké mouky zamíchejte sůl, přidejte vejce, kvásek a máslo. Vypracujte hladké těsto.
3. Nechte kynout cca 30 minut. Poté tvarujte stejně velké bulky. Ty nechte opět vykynout 10–15 minut.
4. Bulky potřete rozkvedlaným vejcem, posypte semínky (lněná, sezamová). Pečte 15 minut na 180 stupňů.
Inspirujte se taky dalším minireceptem: