Jestli jste ještě nezkusili upéct tento tradiční francouzský slaný koláč, pusťte se do něj právě teď. Jaro si říká o odlehčené recepty a tohle je jeden z nich. Náplní na quiche existují spousty, my si připravíme variantu se špenátem a kozím sýrem, ale můžete vyzkoušet i jiné suroviny. Třeba jako na vaši oblíbenou pizzu.
Ingredience
- hotové těsto na quiche
- 1 balení baby špenátu
- 2 hrsti cherry rajčátek
- 100 g kozího sýra
- 4 vejce
- smetana ke šlehání
- svazek jarní cibulky
- svazek pažitky
- sůl
- pepř
Postup
1. Zeleninu a bylinky pokrájejte a vyskládejte do připravené formy s upečeným korpusem, přidejte kozí sýr.
2. Smíchejte vejce se smetanou, solí a pepřem a nalijte na zeleninovou směs.
3. Dejte péci při 160 °C na 20 minut a poté pečte 10 minut na 180 °C.
4. Můžete dozdobit zeleninou a bylinkami.
PŘIPRAVTE SI ZÁKLADNÍ TĚSTO NA QUICHE