Hodně se nás ptáte, jak se vyznat v nabídce jehněčího masa. Po přečtení našeho článku budete vědět, jak se orientovat v široké nabídce obchodníků. Na závěr pro vás máme tipy na ty nejlepší recepty z jehněčího.
Jehněčí maso pochází z ovcí mladších než jeden rok a vůbec nejkřehčí je, když se získává z kusů starých kolem pěti měsíců. Pokud chcete mít jistotu toho nejjemnějšího masa, zeptejte se prodejce, z jak starých zvířat je připravováno. Kvalitní maso má po rozříznutí růžovou barvu a jemný bílý tuk.
Jehněčí maso je jemné a lehce stravitelné. Můžete ho upravovat různými způsoby – grilovat, péci, dusit, také z něj můžete připravit řízky. Pokud se chystáte grilovat, péci nebo na řízky, použijte k tomuto účelu vyzrálejší maso.
Před tepelnou úpravou jehněčího masa ho nejprve naložte, aby bylo křehčí. Použít můžete ocet s vodou nebo kysané mléko.
Jak upravit jednotlivé části jehněčího:
- KÝTA – celou kýtu upečte
- PLÁTKY KÝTY – jsou vhodné na pečení, smažení i grilování
- KOTLETY – použijte je na grilování nebo smažení
- PLEC – vhodná je k dušení nebo pečení
- HŘBET – použijte na minutky nebo na grilování
Tipy na recepty z jehněčího:
Zajímavosti o jehněčím mase: