Do vyváženého jídelníčku patří také luštěniny, které většina z nás opomíjí. Dnes vám proto přinášíme recept na klasický recept americké kuchyně, jehož hlavní ingrediencí jsou bílé fazole. Směs si nejvíce vychutnáte s pečivem.
1. Bílé fazole dejte vařit do vody v poměru 1:4 a přikryjte je pokličkou. Jakmile se voda začne vařit, vařte 10 minut a následně snižte teplotu, z části zakryjte a nechte vařit hodinu až hodinu a půl. 2. Rozehřejte troubu na 150°C, dejte uvařené fazole do pekáče, přidejte ostatní ingredience kromě petrželky a pořádně vše promíchejte. 3. Pekáč přiklopte a dejte do trouby na pečte 3 hodiny, pokud je třeba, dodávejte trochu horké vody. 4. Do hotových fazolí s omáčkou vmíchejte petrželku a můžete servírovat.Ingredience
Postup
Zdroj receptu: Comme un chef, Larousse, 2006