Pomalu se blíží hlavní sezóna brambor, které si užijeme po celý podzim a zimu na tisíce možných způsobů. Zásobte se recepty, díky kterým žádné z jídel nebude chutnat jako to předchozí.
1. Připravte si náplň. Oloupejte šalotku a česnek a nakrájejte je na drobno. Smíchejte je s nakrájenými žampiony a petrželkou.Ingredience
Postup
2. Toustový chléb namočte do mléka. Ve větší míse smíchejte oba druhy masa s nakrájenou zeleninou, houbami, bylinkami a toustovým chlebem. Osolte, opepřete a přidejte špetku muškátového oříšku.
3. Oloupejte brambory, podélně je překrojte na půlky a lžičkou vydlabejte do poloviny. Brambory naplňte náplní, přiklopte a svažte provázkem. V hrnci vhodném do trouby rozehřejte olej a nechte na něm brambory ze všech stran trochu zezlátnout. Nakonec přidejte ohřátý zeleninový vývar.
4. Pečte v troubě předehřáté na 210°C po dobu asi jedné hodiny a půl. Servírujte teplé.