Budha Bowl je novodobým trendem. V podstatě jde o misku plnou zdravých přísad, které jsou nejen krásně barevné, ale i plné vitamínů a živin. Připravte si dnes podzimní verzi se sladkými bramborami a cizrnou.
1. Předehřejte troubu na 200°C. Omyté a oloupané batáty a cibuli nakrájejte na větší kusy a dejte je na plech vyložený pečícím papírem. Pokapejte olivovým olejem a dejte na 10 minut do trouby.Ingredience
Postup
2. Vyndejte z trouby, promíchejte a přidejte růžičky z brokolice. Vše ochuťte solí a pepřem a pečte dalších 8 až 10 minut. Nakonec přidejte omytou kapustu a pečte naposledy asi 4 až 5 minut.
3. Zatímco se zelenina peče v troubě, dejte na pánev cizrnu a ochuťte jí kmínem, čili, česnekem, solí a pepřem. Přidejte trochu olivového oleje a cizrnu s kořením opékejte asi 10 minut.
4. Nakonec připravte zálivku. Smíchejte tahini, javorový sirup, citrónovou šťávu a přidejte asi 2 až 4 lžíce horké vody na zjemnění konzistence.
5. Do misek naservírujte nejprve zeleninu, na ní opečenou cizrnu a nakonec zálivku z tahini.