Připravte si dnes k večeři čerstvou bagetu provoněnou česnekem. Ten s přehledem dokáže pobíjet bacily, které by se o vás chtěly pokusit. Navíc je česneková bageta naprosto neodolatelná, zvlášť když je čerstvá a křupavá. Můžete ji jíst buď samotnou nebo jako přílohu k salátu či masu.
Ingredience
- 2 čerstvé bagety
- 5 stroužků česneku
- 3 lžíce másla
- 3 lžíce olivového oleje
- ½ lžičky soli
- ½ lžičky petržele
- ½ lžičky oregana
- ½ lžičky bazalky
Postup
1. Předehřejte troubu na 200 °C.
2. Ostrým nožem rozřízněte bagety na polovinu.
3. Rozmixujte do hladka máslo s olejem, česnekem a bylinkami. Dosolte podle chuti.
4. Pomažte bagety česnekovým máslem. Bagety zabalte do alobalu a pečte 10 minut. Podávejte ještě teplé.