Dejte si je buď samotné nebo si k nim připravte steak. Americké brambory jsou nestárnoucí klasikou, která nesmí chybět v kuchařském deníčku žádné hospodyňky. Zkuste naši variantu s parmezánem a budete překvapeni, že i malý detail dokáže povýšit jídlo, které si často připravujete, o level výš.
Ingredience
- 3/4 kg brambor
- 2 stroužky česneku do brambor
- 3 brambory
- 4 lžičky italského koření
- 2 lžičky soli
- 4 lžíce olivového oleje
- 20 dkg parmezánu
- 1 bílý jogurt
- jarní cibulku
Postup
1. Předehřejte troubu na 180 °C. Potřete olivovým olejem pečicí papír na plechu.
2. Do velké mísy vložte brambory nakrájené na měsíčky. Zakápněte olivovým olejem, osolte, prolisujte na ně česnek a posypte italským kořením a parmezánem. Promíchejte.
3. Pečte 35 minut, dokud brambory nezezlátnou.
4. Připravte si dip – smíchejte jogurt s jarní cibulkou, stroužkem česneku, osolte.