Když jsme poprvé uslyšeli název tohoto exoticky znějícího jídla, chtěli jsme ho ochutnat už jen pro jeho název, ať by jeho chuť byla jakákoliv. Když se vás někdo navíc potom zeptá, co jste měli k večeři a vy odpovíte: „Čimičangu,“, tak uznejte, že to opravdu zní cool. Toto jídlo s vtipným názvem se připravuje z kuřecího masa, jemných chilli, sýru a tortilly. Jednoduché, co říkáte?
Ingredience
- 2 plátky kuřecího masa
- 200 g čedaru
- 6 jemných chilli papriček
- ½ lžičky mletého kmínu
- 4 tortily
- rajčatová salsa
Postup
1. Troubu předehřejte na 180 °C.
2. Kuřecí maso uvařte do měkka v tlakovém hrnci. Poté ho natrhejte na menší kousky. (Když k němu přidáte koření a zeleninu, použijte vývar jako základ polévky).
3. Natrhejte kuřecí maso na kousky. V míse ho smíchejte s kmínem, sýrem a chilli papričkami.
4. Doprostřed tortilly dejte směs a tortilly zabalte do úhledných balíčků.
5. Potřete chimichangy máslem a v troubě pečte 10 minut nebo dokud nezezlátne. Podávejte se salsou nebo doplňte zelným salátem.