Falafel je jedno z jídel, které se vyplatí udělat ve větším množství a zamrazit si ho na později. Pokud dostanete hlad a nemáte čas vařit, jednoduše vytáhnete jednotlivé kousky falafelu z mrazáku, ohřejete, přidáte hummus, nakrájenou zeleninu, wrap nebo pitu a máte hotovo!
1. Suchou cizrnu a fazole nechte namočené ve vodě minimálně 12 hodin, nechte okapat a vařte 45 minut, nebo do změknutí. Luštěniny budou rychleji uvařené v papinově hrci. Servírujte teplé s rajčaty a bylinkami, nebo se zálivkou z jogurtu. K přípravě můžete samozřejmě použít také cizrnu a fazole z konzervy. Ingredience
Postup
2. Uvařené luštěniny nechte okapat a rozmixujte. Do směsi přimíchejte na jemno nakrájenou cibuli, česnek, petrželku a dále mouku, koření a sůl.
3. Vše promačkejte rukama a pokud bude potřeba, přimíchejte malé množství vody. Těsto nechte 30 minut odpočinout a následně z něj vytvořte asi 30 koulí o velikosti dvacetikoruny.
4. Falafel smažte v rozpáleném oleji a postupně vyndávejte k okapání.Poznámky