Pokud potřebujete mít něco rychle na stole, doporučujeme frittatu. Na pánev jen tak mimochodem hodíte pár vajec a několik málo dalších surovin a jídlo se připraví3 samo. Tenhle recept je nejen výborný a plný bílkovin, ale také neuvěřitelně rychlý.
1. Špenátové listy a bazalku omyjte a osušte. Na pánvi zahřejte trochu olivového oleje a dejte na něj špenát a bazalku chvíli opékat.Ingredience
Postup
2. Do misky rozbijte 8 vajec, promíchejte vidličkou, vmíchejte sýr riccota, osolte, opepřete a přidejte na pánev ke špenátu a bazalce.
3. Pečte na mírném ohni asi 10 minut. Frittatu opatrně obraťte, snižte teplotu a nechte ještě asi 10 minut dopéct.
4. Servírujte teplé nebo studené doplněné čerstvě nakrájenou zeleninou podle chuti.