Studená polévka, která vám dodá potřebnou dávku vitaminů a zaručeně vás probudí ze zimního spánku. Příjemná vzpomínka na letní dny v mrazivém zimním období.
Ingredience
- 600 ml zeleninového vývaru
- 8 zralých rajčat
- 80 g rajčatového protlaku
- 1 cibule
- 3 stroužky česneku
- petrželka
- tymián
- bazalka
- řapíkatý celer
- barevné chilli papričky
- 4 lžíce jablečného octa
- mletá paprika
- olivový olej
- sůl
- pepř
Postup
1. Spařte rajčata a oloupejte je.
2. Nakrájejte cibuli, prolistujte česnek a nechte zezlátnout na olivovém oleji.
3. Přidejte k cibuli nakrájená rajčata, protlak bylinky, ocet a rozmixujte do hladka.
4. Ochuťte podle chuti. Ozdobte barevnými chilli papričkami, řapíkatým celerem.
5. Podávejte s toasty.
Poznámky
Tato polévka je velmi oblíbená ve Španělsku. Španělé ji samozřejmě nejraději připravují z čerstvých surovin, pokud možno ze zahrádky nebo z farmářského trhu.