Hranolky? Asi těžko si dokážeme představit méně zdravé jídlo na večer. Když ale vyměníte brambory za batáty, hranolky upečete v troubě a doplníte je avokádovým dipem, získáte naopak velmi zdravé a chutné jídlo, které díky barvám navíc i neodolatelně vypadá. A když už jíte jen zeleninu a ovoce, proč si neotevřít láhev vína?
1. Předehřejte troubu na 200°C a vyložte plech pečícím papírem. 2. Omyjte batáty a nakrájejte je na jednotlivé hranolky. Pokapejte je olivovým olejem a ochuťte solí, pepřem a červenou paprikou. Pečte v předehřáté troubě po dobu 10 – 15 minut, trochu je promíchejte a pokračujte ještě asi 10 minut. 3. Mezitím připravte avokádový dip. Rozmixujte oloupané avokádo zbavené pecky, stroužek česneku, jogurt a citrónovou šťávu. Lehce osolte a přidejte trochu čerstvého nasekaného koriandru. 4. Ihned servírujte a dobrou chuť 🙂Ingredience
Postup