Podle předpovědi počasí to vypadá, že si možná dnes užijeme poslední den s letními teplotami. Zhoupněte se od léta k podzimu pěkně pomalu a vyzkoušejte recept, který se jí jen lehce vlažný, tedy ani teplý, ani studený. Recept, který perfektně ladí s koncem léta a začátkem chladnějších dnů.
1. Předehřejte troubu na 180°C. Oloupejte a pokrájejte červené brambory, pokapejte je olivovým olejem, osolte a pečte po dobu asi 15 minut. 2. Cizrnu propláchněte a dejte jí do mixéru spolu s limetkovou šťávou, koriandrem, kmínem, chilli, solí, pepřem, trochou olivového oleje a vody (asi 5 cl). Vše rozmixujte na hladkou pastu. 3. Upečené brambory vyndejte z trouby a několik jich dejte stranou na ozdobu talířů. Zbytek brambor přidejte k rozmixované cizrně a opět dobře promixujte. 4. Hotový hummus servírujte na talíř a zdobte pečenými sladkými bramborami, čerstvým koriandrem a vločkovou solí. Pokrm si nejlépe vychutnáte vlažný, doplněný chlebem pita.Ingredience
Postup