Sezóna medvědího česneku pomalu končí, tak jsme místo něj začali hojně používat jarní cibulku. Tu jsme zahrnuli i do tohoto receptu. K jarním bochánkům si můžete vyrobit slaný jogurtový dip nebo si k nim nakrájejte okurky a rajčata.
Ingredience
- 3 hrníčky hladké mouky
- 1 lžíce prášku do pečiva
- 1 lžička soli
- 1/2 lžičky červené papriky
- 1 hrníček nastrouhaného čedaru
- 1 hrníček tuku na pečení (250 g)
- 4 stonky nasekané jarní cibulky
- 1 hrníček kefíru
- 1 vejce
- 5 plátků slaniny
- sůl
- pepř
Postup
1. Předehřejte troubu na 180 °C.
2. Ve větší míse smíchejte mouku, prášek do pečiva, sůl a pepř.
3. K ingrediencím přidejte mouku a sýr.
4. Poté do těsta rukama zapracujte změklý tuk.
5. Vmíchejte jarní cibulku a slaninu.
6. Teď přijde na řadu kefír. Zapracujte ho vařečkou.
7. Těsto rozdělte na stejné díly a buď ho dejte do vymazané formy na muffiny nebo ho dejte rovnou na plech v podobě menších koleček.
8. Smíchejte vejce s vodou a potřete jím bochánky.
9. Pečte kolem 12 minut, dokud bochánky nezačnou zlátnout.