Lehká večeře, která jistě potěší nejen všechny vegetariány. Začíná sezóna chřestu, tak si ji užijte a přitom nezapomeňte vyzkoušet nové chřestové recepty, třeba ten dnešní. Chřest koupíte na farmářských trzích nebo si zajeďte do Hostína u Vojkovic, kde se pěstuje. Bílý chřest má jemnější chuť, zelený je výraznější. Při koupi dbejte na to, aby byl čerstvý a neměl zavadlé špičky.
Ingredience
- 1 balení noků
- 1 lžíce olivového oleje
- 2 šalotky
- svazek chřestu
- 100 g hrášku
- 100 gramů parmezánu
- 150 ml šlehačky
- sůl
- pepř
Postup
1. Přiveďte k varu vodu ve velkém hrnci a uvařte v ní noky podle návodu.
2. Do zahřátého hrnce nalijte 2 lžíce olivového oleje a vhoďte do něj šalotky nakrájené najemno a nechte je změknout. Přidejte hrášek a noky a povařte dvě minuty.
3. Uvařte doměkka chřest.
4. Vše smíchejte v jednom hrnci, zalijte smetanou, osolte, opepřete, nechte prohřát.
5. Servírujte posypané parmezánem.