Pokud se vám nechce trávit hodiny v kuchyni, nebo nemáte v letních teplotách chuť na nic vařeného, dejte opéct trochu chleba nebo toustů a připravte si tento jednoduchý kaviár z lilku. Doplněný trochou čerstvé letní zeleniny vykouzlí chutnou a jednoduchou večeři.
1. Lilky omyjte, usušte a podélně rozkrojte na dvě poloviny. Umístěte je na plech vyložený pečícím papírem a pečte v troubě předehřáté na 240°C po dobu asi 10 minut. Poté lilky vyndejte z trouby a nechte trochu zchladnout. Odstraňte šlupku a vnitřek lilků dejte do misky. 2. K lilkům pomalu přidávejte citronovou šťávu a olej a pečlivě promíchejte vidličkou. Oloupejte cibuli a česnek a nakrájejte je na jemno. 3. Směs lilku a oleje krátce mixujte spolu s cibulí, česnekem a bazalkou a na závěr přidejte sůl, pepř a vinný ocet podle chuti. 4. Kaviár z lilku chutná nejlépe vychlazený z lednice za 2 – 3 hodiny. Podávejte s pečivem a čerstvou zeleninou.Ingredience
Postup
Zdroj receptu: http://www.elle.fr