Zdravá, lehká večeře. Můžete ji jíst jen tak, nebo si k ní uvařit rýži nebo čínské nudle. Základem tohoto jídla je křupavá zelenina, proto ji vařte opravdu jen chvíli. Přejeme vám dobrou chuť.
Ingredience
- 500 g kuřecích stehenních řízků
- 2 lžíce kukuřičného škrobu
- 2 červené papriky
- 1 zelená paprika
- 100 g kešu oříšků
- řapíkatý celer
- sojová omáčka
- rýžový ocet
- med
- zázvor
- stroužek česneku
- olej
- sůl
- pepř
Postup
1. Do rozehřátého oleje vložte nakrájené kuřecí maso, osolte, opepřete a posypte škrobem. Za stálého míchání nechte maso zezlátnout.
2. Poté k němu přidejte na větší kostičky nakrájené papriky, řapíkatý celer na kolečka a nechte povařit dalších 5 minut.
3. Připravte si zálivku: smíchejte sojovou omáčku, rýžový ocet, 2 lžíce medu, zázvor, česnek, sůl a pepř. Zalijte zálivkou masovou směs, přidejte kešu oříšky. Nechte prohřát a podávejte.