S receptem na dnešní večeři se budeme inspirovat v horkém Mexiku. Tento pokrm je variací na české rizoto. Život je změna, čas od času doporučujeme udělat něco jiného než to, na co jste zvyklí.
Ingredience
- 4 lžíce olivového oleje
- 1 velká cibule
- 1 červená paprika
- 3 stroužky česneku
- 500 g kuřecího masa
- rýže
- 500 ml kuřecího vývaru
- 300 g rajčat
- 200 mraženého hrášku
- svazek petržele
- citron
- směs mexického koření
- sůl
- pepř
Postup
1. Ve velké pánvi orestujte na olivovém oleji cibuli, papriku a nechte lehce zhnědnout.
2. Přidejte česnek a restujte další minutu. Poté vyjměte cibuli, papriku a česnek a odložte je do mísy stranou.
3. Přidejte další dvě lžíce olivového oleje, kuřecí maso, osolte a opepřete a nechte povařit, dokud kuřecí maso není z 50 % hotové. Kuřecí maso vyndejte a přidejte k cibuli a paprikám.
4. Přidejte rýži a restujte ji za stálého míchání 3 minuty. Zalijte vývarem, přidejte kuřecí maso, cibuli, papriku s česnekem a vařte cca 25 minut, dokud rýže nezměkne.
5. Přidejte hrášek a petržel a povařte další dvě minuty. Okořeňte mexickým kořením a ozdobte stroužky stroužky citronu.