Na japonskou omáčku, připravovanou ze sojové omáčky, nedáme dopustit. Kuřecí maso je potom křehké, vláčné, příjemně medové, jedním slovem lahoda. Jako přílohu doporučujeme rýži nebo americké brambory. Připravte si dnes večer tento klasický japonský recept, který jsme pro vás lehce upravili.
Ingredience
- 500 g kuřecího stehenního masa
- 2 stroužky česneku
- 200 ml kuřecího vývaru
- 100 ml sladké sojové omáčky
- 3 lžíce medu
- 2 lžíce kukuřičného škrobu
- sezamová semínka
- sůl
- pepř
Postup
1. Kuřecí maso nakrájejte na kousky, osolte, opepřete. V míse smíchejte kuřecí vývar, med, sojovou omáčku a prolisovaný česnek.
2. V další misce smíchejte škrob se lžící studené vody.
3. Osmahněte kuřecí maso, potom ho přelijte zálivkou a míchejte 30 vteřin. Poté přilijte škrob a míchejte, dokud omáčka nezhoustne. Přidejte sezamová semínka, dochuťte a podávejte s přílohou podle vaší chuti.
Poznámky
Teriyaki je japonská kuchařská technika, při které se upravuje maso marinované v omáčce ze sladké sojové omáčky.